Muzlu Doğal Dondurma Tarifi

Doğal Dondurma Tarifi
Muzlu Doğal Dondurma Tarifi


Muzlu Doğal Dondurma Tarifi

Herkese güzel bir Perşembe gününden merhabaa! Yaz geldi hava çok sıcak! Sizde durumlar nasıl? Bugün sizlere yeni keşfettiğim çok pratik çok kolay bir dondurma tarifi ile geliyorum; muzlu doğal dondurma tarifi. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif için ihtiyacınız olan tek malzeme ise sadece muz! Hadi, şimdi gelin muzlu dondurma tarifine geçelim.

Evde Kolay Muzlu Dondurma Yapımı

Kişi başı 1 muz olacak şekilde muzları ister soyup dilimleyerek, ister bütün halde dondurucuya atın ve en az 3 saat donmasını bekleyin. Daha sonra soyduğunuz donmuş muzu 6-7 parçaya bölerek çekme kabına alıp çekin. Bu uygulama için dilerseniz blender veya mutfak robotu da kullanabilirsiniz.

Not: Eğer dondurma kıvamına gelmiyorsa çekilmiş muzu kaşık yardımıyla biraz ezerek dondurma kıvamına getirebilirsiniz. Tek muz az geldiği için bazen çekemeyebiliyor ama iki muz kullanırsanız bu sorunu yaşamazsınız.

donmuş muzlar
donmuş muz
Çekme işlemini ara ara durdurarak kontrol edin. İstenilen kıvama geldiğinde miss gibi muzlu doğal dondurma hazır demektir. Bir dondurma kasesine alıp üstüne de bir kaşık kondurup afiyetle yiyebilir, dostlarınıza gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu dondurma tarifi hem doğal hemde oldukça lezzetli. Siz de hazır dondurma sevmeyenlerdenseniz, bu harika tarif tam da size göre. Mutlaka denemenizi öneririm.



Doğal pratik Dondurma
Doğal Dondurma
Bu pratik  tarifi dilerseniz, damak zevkinize göre ceviz, fıstık, çikolata, kahve gibi bir çok ek malzeme ile daha keyifli ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca siz de benim gibi muzlu tatlara hayır diyemiyorsanız "Muzlu Yulaflı Harika Toplar" tarifimi de denemek isteyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum Gönder

Okuduğunuz için teşekkürler yorum yapmayı ve instagram adresimize uğramayı unutmayın!